Kimya/Biyokimya Laboratuvarı

BİYOKİMYA LABORATUVARIMIZ Nobel Ödüllü Hocamız Prof.Dr.Aziz Sancar adına saygıyla açılmıştır. Hocamızın bilime katkısı, çalışmaları merkezimiz öğrencilerinin ideal ve motivasyon kaynağı olacaktır. Kimya alanında öğrencilerimiz projeleri ve araştırmaları ile hocamızın yolunda, bilimin ışığında ilerleyecek.

Nobel Kimya Ödülü Kazanan Aziz Sancar Ödülünü Aldı

Nobel Kimya ödülünü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancar, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törende ödülünü İsveç Kralı 16. Carl Gustav'ın elinden aldı.

Sancar ödülünü almaya, İsveç Akademisi Daimi Sekreteri Prof. Dr. Claes Gustafsson tarafından, "Sayın Sancar, İsveç Akademisi adına sizi kutluyorum ve Majesteleri Kralın elinden Nobel Ödülü'nü almanızı rica ediyorum" sözleriyle çağrıldı. Nobel Diploması ve altın madalya alan Sancar, 850 bin avro tutarında para ödülüne de hak kazandı.

Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştı.

Aziz Sancar, 2015 Yılı Nobel Kimya Ödülü'nün madalya ve sertifikasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle, Anıtkabir Komutanlığına takdim etti.

17-06-202217-06-202217-06-202217-06-2022.

Yayın: 29.01.2022 - Güncelleme: 17.06.2022 16:21 - Görüntülenme: 337