ARGE BİRİMİ

ARGE BİRİMİNİN GÖREVLERİ

Araştırma ve geliştirme birimi

MADDE 29– (1) Araştırma ve geliştirme birimi; müdür yardımcısı başkanlığında en az dört öğretmenden oluşur. Ekip, eğitim ve öğretim yılı başında BİLSEM öğretmenler kurulunca oluşturulur.
(2)Araştırma ve geliştirme biriminin görevleri şunlardır:
a)
Stratejik planlama ve kalite geliştirme çalışmalarını yürütmek ve raporlamak.
b)
BİLSEM'de üretilecek olan kurumsal proje çalışmalarını planlamak, koordine etmekve uygulamak.
c)
BİLSEM'in kurumsal kapasitesini geliştirecek ulusal, uluslararası, bölgesel ve yereldüzeyde hibe programlarını takip etmek, projeler hazırlamak, yürütmek ve sonuçlarını raporlamak.

ç) Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçleri ile eğitim modellerine yönelik yerel ve uluslararası düzeyde inceleme ve araştırmaları takip etmek ve sonuçları ile ilgili raporları BİLSEM yönetimine sunmak.
d)
Proje üretimi ve yönetimi programında yürütülen projelerin BİLSEM dışı kurum,kuruluşlar ve üniversiteler ile iş birliği imkânlarını araştırmak ve koordinasyonunu sağlamak.

Kurumda bir 'Süreç Yönetimi Modeli' oluşturmak ve uygulanmasına rehberlik etmek.

Kurumun stratejik planlarını hazırlamak ve izleme sürecini takip etmek

Kurumsal stratejilerin birim, bölüm ve zümrelere yayılımını sağlamak

Performans göstergeleri aracılığıyla kurum, birim, bölüm ve zümrelerin performansının düzenli olarak izlenebileceği bir sistem kurmak, performansı izlemek ve göstergeleri güncelleştirmek

Kurumun özelliklerine göre özgün projeleri üretmek, uygulanmasını sağlamak ve sonuçlarını izlemek